2950 km
Distanse
Canada
Sted
2/3
Vanskelighetsgrad
13 dager
Varighet

The Canadian Rockies & Glacier National Park

Velkommen til en fantastisk 13-dagers tur i Central Alberta og British Columbia i Vest-Canada. Her har vi sydd sammen en motorsykkeltur hvor du virkelig vil oppleve spektakulær natur på nært hold. Alt fra ensomme præriesletter til tårnhøye fjell.

Du vil kjøre gjennom de mektige Kanadiske Rockies, vakre daler og endeløse nordlige skoger, mens du nyter herlige backroads som er som skapt for motorsykkelkjøring.

ANKOMST/RETUR  Seattle/SEA
AVREISE FRA NORGE Vennligst ankom flyplass min. 2 timer før avreise
TUR-GUIDEN SNAKKER
INKLUDERT
Motorsykkel/bilutleie m/ubegrenset kjørelengde Delt rom på MC-vennlige hoteller/moteller
Førstevalg modellklasse MC Kontinental frokost
Inngang Nasjonalparker Drivstoff ved anviste stopp
Flerspråklig turleder Transport til utleiefirma
Følgebil med bagasje Statlig min. SLI-forsikring
Tap/skadefraskrivelse (LDW) halvhjelm MC
Tur-PDF m/rutebeskrivelse. Bilder fra turen
Velkomstmøte Avskjedsmiddag/BBQ
IKKE INKLUDERT
Flybilletter
Modellgaranti kjøretøy
LDW Zero & forsikringsoppgraderinger
Drivstoff for egenkjøring
Sikkerhetsinnskudd for LDW
Valgfrie attraksjoner
Mat & drikkevarer
Alt som ikke står under “Inkludert” ovenfor
MERK
 Turdatoer kan bli endret. Forsikre deg om at din tur blir arrangert på ønsket dato før du bestiller flybilletter.

“Vi i JoyRides mener at gode opplevelser og sosialt fellesskap er minst like viktig som selve kjøringen. Vårt mål er å fylle tursekken din med flest mulig positive minner, så du reiser hjem med et stort smil om munnen, og med venner du ikke hadde før du begynte på turen.”

1

Dag 1: Ankomst Seattle, Washington

Velkommen til en av USAs mest fargerike og vakre byer; Seattle, som ligger mellom Puget Sound (et innløp av Stillehavet) og Washington-sjøen. Byen har også en veldig gjenkjennelig horisont som inkluderer Space Needle og den gigantiske vulkanen “Mount Rainier”. Når alle turdeltakerne har ankommet, møtes vi til et velkomstmøte og forfriskning, med introduksjoner.

2

Dag 2: Seattle

(Opplevelsesdag)

Det er mye å oppleve i Seattle! Nyt en spasertur langs vannkanten i Seattle, ta en ferge eller en Duck-båttur på Elliot Bay, utforsk tunnelene i Seattles undergrunn, besøk Space Needle eller Jimi Hendrix Experience (museum), eller prøv å “kaste” laks i det verdensberømte Pike’s Place Market. Seattle er den største byen i delstaten Washington. Jimi Hendrix, Kurt Cobain / Nirvana Pearl Jam og Dr. Frasier Crane vokste opp her.

Byen er også kjent som Amerikas kaffehovedstad, både “Starbucks ‘Seattles Best Coffee” og “Tully’s Coffee” ble grunnlagt her. Vi spiser middag på en god fiskerestaurant ved Seattles Waterfront. Mange skandinaviske innvandrere er bosatt i Seattle. I distriktet Ballard, litt nord for sentrum, ligger også “Nordic Heritage Museum” som hevder å være det eneste amerikanske museet viet til skandinavisk innvandringshistorie. Seattle er Bergens vennskapsby, naturlig nok, siden Seattle også kalles “Rain City”.

3

Dag 3: Seattle - Victoria, British Colombia, Canada

(Kjøredag 1: 172 km)

Når alle er klare på syklene sine, legger vi ut på vår 3000 km lange reise i de vakre kanadiske Rockies & National Parks. Seattle forsvinner bak oss når vi drar nordover for et unikt eventyr fullt av eventyr og moro.

Turen begynner med en ferjetur. Beboere og turister hoper seg sammen om bord i Edmond’s Ferry, som tar oss over Puget Sound. Vi kjører til Olympic National Park, før vi fortsetter på veien til Port Angeles, hvor vi tar fergen til Victoria, hovedstaden i British Columbia, Canada. Victoria er den sørligste største byen i Vest-Canada, og er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia. Victoria er en av de eldste byene i det nordvestlige Stillehavet, med britisk bosetning som startet i 1843. Byen har beholdt et stort antall av sine historiske bygninger, særlig de to mest kjente landemerkene, Parlamentsbygninger og Empress hotellet.

Byens Chinatown er den nest eldste i Nord-Amerika etter San Francisco. Victoria, kjent som “The Garden City”, er en attraktiv by og et populært reiselivs-destinasjon med en blomstrende teknologisektor som har blitt den største inntektsbringende privatindustrien. Vi anbefaler å besøke “The Gardens”, en av byens mest populære turistattraksjoner.

4

Dag 4: Victoria - Vancouver, British Colombia, Canada

(Kjøredag 2: 115 km)

Vi tar en annen ferge til spennende Vancouver, også kjent som juvelen i det vestlige Canada. Byen har en majestetisk utsikt over det blå kystområdet og det glitrende stillehavet. Vancouvers karakter er vestkysten-stil med en liberal orientalsk essens.

Byen er finans-, industri-, skipsfarts- og kultursenter på Canadas vestkyst. Byen har mye som minner om andre deler av Canada og store deler av Europa samt Orienten og USA. Resultatet er en blanding av glad, bekymringsløs og avslappet atmosfære. Vancouver har konsekvent blitt kåret til en av de fem største byene i verden med hensyn til levedyktighet og livskvalitet. Vancouver var vertskap for vinter-OL 2010 og Paralympics som ble arrangert i Vancouver og Whistler.

Store filmproduksjons-studioer i Vancouver og nærliggende har gjort Greater Vancouver og nærliggende områder til et av de største filmproduksjons-sentrene i Nord-Amerika, og har fått kallenavnet “Hollywood North”. Et besøk i Stanley Park vil tilfredsstille ditt behov for shopping og restaurant/bar-besøk.

5

Dag 5: Vancouver - Kamloops, British Colombia, Canada

(Kjøredag 3: 420 km)

Kjøreturen fortsetter nordover med spektakulær tur langs Hwy 99 mot Kamloops. Vi kjører gjennom majestetiske fjell som stiger i det fjerne mens vi tar oss til Kamloops, B.C. hvor vi vil glede oss over litt kanadisk gjestfrihet.

6

Dag 6: Kamloops - Jasper, Alberta, Canada

(Kjøredag 4: 441 km)

Vi setter kurs mot Alberta og hjertet av Canadian Rockies. På vårt “northbound” eventyr kjører vi på den vakre Yellowhead Highway langs Thompson River. Her er det et rikt dyreliv og hvis vi er heldige får vi se noen majestetiske skapninger som ørn, hjort og elg langs denne strekningen. Vi vil også besøke Mt. Robson Provincial Park som har en fantastisk utsikt over 5000 ‘Emperor Face. Deretter fortsetter vi til hjertet av Jasper nasjonal-skog og den store fjellandsbyen Jasper, Alberta. Jasper markerer begynnelsen på Canadas fantastiske Route 93, eller Icefield Highway, som går fra Jasper til den koselige landsbyen Lake Louise, Alberta.

7

Dag 7: Jasper - Banff, Alberta, Canada

(Kjøredag 5: 288 km)

Gjør deg klar for et “once in a lifetime” eventyr, mens vi kjører på en av de høyest rangerte motorsykkel-turene i Nord-Amerika. På Canadas motorvei 93 (Island Highway), også kjent som Banff – Jasper Highway, vil vi kjøre langs fantastiske isbreer og krysse noen av Canadas mest spektakulære naturområder. Vi garanterer en uforglemmelig tur. Vi tilbringer natten i Banff, kjent for vennlige mennesker, god mat og flott natteliv.

8

Dag 8: Banff, Alberta, Canada

(Opplevelsesdag)

Denne dagen skal vi utforske alt som omgir Banff. Vi anbefaler to opplevelsesturer:  Gondolbane til fjelltoppen (valgfritt) og sykkel til Minnewankaandsjøen. Deretter gjerne en rolig spasertur gjennom sjarmerende Banff, som ligger midt i Canadian Rockies.

9

Dag 9: Banff - Waterton Lake, Alberta, Canada

(Kjøredag 6: 353 km)

I dag kjører vi over det fantastiske Kananaskis-passet, der du sannsynligvis vil se Big Horn-sauer vandre langs veien. Vi fortsetter til Waterton Lakes nasjonalpark, hvor vi skal overnatte. Waterton ligger på den kanadiske siden av Glacier National Park, en av de mest spektakulære nasjonalparkene Nord-Amerika.

10

Dag 10: Waterton Lake - Kalispell, Alberta, Canada

(Kjøredag 7: 269 km)

Livet blir ikke morsommere enn kjøring gjennom vakre Glacier National Park, kjent for sine dype isdaler og robuste topper. For en motorsykkel-entusiast er det en uforglemmelig tur gjennom utmerket kjøre-terreng på en av nasjonalparkens eldste, historiske veier – “The Going to the Sun Road”.

11

Dag 11: Kalispell - Spokane, Wa, USA

(Kjøredag 8: 425 km)

Vi forlater Glacier National Park, og drar sørøstover for å utforske mer av delstaten Washington. Vi vil holde oss til tofelts-veiene, som går forbi innsjøer og gjennom storfe-området som definerer dette området.

12

Dag 12: Spokane, Seattle, Wa, USA

(Kjøredag: 475 km)

Vårt kanadiske eventyr nærmer seg slutten når vi tar fatt på vår siste kjøredag. Vi gleder oss over en flott tur på Hwy 2, før vi lar oss imponere av vakre Okanogan-Wenatchee nasjonalpark. Deretter drar vi rett til Seattle, hvor vi returnerer syklene, tar av oss støvlene og bytter ut kjøreutstyr med lette sommerklær.

13

Dag 13: Hjemreise

Vi tar farvel med Canadian Rockies, Seattle og drar hjem igjen. Takk for en flott tur, godt selskap og takk for at du valgte å reise med oss i Joyrides. Vi ser deg gjerne igjen på en av våre andre turer i USA, Sør-Amerika, Asia, Oceania eller Europa.

NB: På grunn av tidsforskjellen kommer reisende fra Europa hjem dagen etter avreise fra USA.

Merk: Dette programmet er retningsgivende for aktiviteter og opplevelser du vil være med på under turen. Avvik kan forekomme, men vi garanterer at våre dyktige guider kommer til å strekke seg til det ytterste for å gjennomføre hele programmet som beskrevet. Dette så langt det er gjennomførbart og under omstendigheter vi kan påvirke. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre programmet, derfor kan det hende at du vil få positive overraskelser. 

Priser (USD)

SJÅFØR i delt rom:
Fra $4 995
SJÅFØR i enkeltrom:
Fra $5 895
PASSASJER i delt rom:
Fra $3 495
PASSASJER i enkeltrom:
Fra $4 395

Turdatoer

Turkategori
Dato fra
Dato til
Bestillingsfrist
Status

Turkategori:
Canadian Rockies
Dato fra:
26.07.2023
Dato til:
07.08.2023
Bestillingsfrist:
26.06.2023

Turkategori:
Canadian Rockies
Dato fra:
24.07.2024
Dato til:
05.08.2024
Bestillingsfrist:
24.06.2024

Tour Reviews

Ingen vurderinger forløbig..

Hvordan opplevde du turen? Legg gjerne igjen kommentar

Vurdering