4200 km
Distanse
USA
Sted
2/3
Vanskelighetsgrad
16 days
Varighet

East Coast Blues & Biketoberfest

Velkommen til en fantastisk 16-dagers rundtur på USAs Østkyst med Smoky Mountains og masse musikkopplevelser. Vi kjører på noen av USAs beste backroads og motorsykkelveier; Blue Ridge Parkway  Cherohala Scenic Skyway, Tail of the Dragon, Devils Triangle, The Snake, Moonshiner, Diamondback m.m.

I tillegg vil vi utforske det legendariske Blues Distriktet med New Orleans, Memphis, Elvis’ Graceland og Blues Route Hwy 61. På vei til de fantastiske Smoky Mountains stopper vi i Homosassa, Don Garlits Drag Racing museum og tilbringer to netter i Nashville; Music City (vi besøker County Music Hall of Fame, RCA Studio B, Grand Ole Opry, Johnny Cash Museum, Music Drive, etc).

Vi topper denne turen med 2 dager og netter på Biketoberfest i Daytona “Biker” Beach hvor vi cruiser Main Street, besøker International Speedway, Iron Horse Saloon og Destination Daytona.

ANKOMST/RETUR Orlando/MCO
AVREISE FRA NORGE Vennligst ankom flyplass min. 2 timer før avreise
TUR-GUIDEN SNAKKER
INKLUDERT
Leie av motorsykkel/bil Flybilletter fra hovedflyplass
Bensin/olje for motorsykkel Flerspråklig turleder
Følgebil med din bagasje Billetter til nasjonalparker
Turbok med rutebeskrivelse Transport til utleieselskap
Hotell/Motell +2/3 stars Utleie-hjelm
Bilder fra turen T-skjorte & hals/buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
IKKE INKLUDERT
Ekstra valgte attraksjoner
Mat og drikke
Forsikringer/LDW oppgradering
Alt som ikke står under “Inkludert” ovenfor

“Vi i JoyRides mener at gode opplevelser og sosialt fellesskap, er minst like viktig som selve kjøringen langs Route 66. Vårt mål er å fylle tursekken din med flest mulig positive minner, så du reiser hjem med et stort smil om munnen. Og med venner du ikke hadde før du begynte på turen.”

1

Dag 1: Ankomst Orlando, Florida

Når alle har ankommet hotellet i Orlando og kommet seg til rette i rommene sine, møtes vi for en velkomst-samling og forfriskning, med introduksjon av alle deltakere og guider. Kvelden er satt av til å bli kjent, og vi møtes for felles middag på ekte amerikansk vis. De som ikke er slitne nok etter den lange reisen, kan også dra på en lokal bar i nærheten av hotellet.
2

Dag 2: Orlando - Homosassa

(Kjøredag 1: 192 km)

Vi starter dagen med et informasjonsmøte, med informasjon om turen på East Coast & Blue Ridge Parkway. Vi dekker også praktisk informasjon og forberedelser vedrørende motorsykkelutleie hos Explorify Motorcycle Rentals, som har gjort klar sykkelen du har bestilt. Deretter henter vi våre sykler eller biler.

Når alle er klare på sine sykler, starter vi turen på den 4.200 km lange East Coast & Blue Ridge Parkway eventyrtur. Vi sier farvel til Orlando, setter kursen mot vest og begynner med å kjøre langs vakre Lake Opopka. Vi fortsetter til det verdensberømte Don Garlits Museum of Drag Racing, hvor du får innsikt i den fascinerende begynnelsen og utviklingen av Drag Racing-sporten. Etter en god lunsj, nyter vi en deilig kjøretur langs vestkysten av Florida. Dagens etappe avsluttes i Homosassa.

3

Dag 3: Homosassa - Destin

(Kjøredag 2: 550 km)

I dag blir det en fantastisk tur langs kysten og strendene i Florida. Vi starter med å kjøre gjennom Apalachicola National Forest, før vi kjører gjennom spektakulære Cape San Blas. Deretter cruiser vi langs strendene i Mexico og Panama, før vi ankommer i Destin hvor vi vil nyte en fin kveld på bryggen.

4

Dag 4: Destin - New Orléans

(Kjøredag 3: 433 km)

Vi fortsetter turen langs de vakre breddene til Gulf’ene og gjennom Louisiana, Alabama, Mississippi og Florida. Vi kjører gjennom havner, broer og sumper (Moss Point, Biloxi, Gulfport, Bay St. Louis). Vi fortsetter vår vakre kyst-tur til spennende New Orleans og sjekker inn på vårt hotell i det franske kvarteret. Når alle er innkvartert i sine rom, møtes vi for en middag i berømte Bourbon Street, hvor vi vil tilbringe resten av kvelden i ekte New Orleans-stil.

5

Dag 5: New Orlèans

(Opplevelsesdag)

Denne dagen vil vi utforske New Orleans, som er en av verdens mest fascinerende byer. Den har en unik blanding av historie og påvirkninger fra Europa, Karibia, Afrika, så vel som andre kontinenter. Det er en strålende mosaikk av kultur, mat og musikk. Her finner du “gumbo”, lange netter i jazz- og blues klubber, historiske forsteder og festivaler året rundt.

6

Dag 6: New Orléans - Vicksburg

(Kjøredag 4: 389 km)

Vi fortsetter nordover på Hwy 61 – The Blues Route mot Baton Rouge og historiske Vicksburg, som er vårt siste stopp for dagen. Vicksburg var sentral for den amerikanske borgerkrigen. Det var her at General Grant og Lee støttet sammen i et legendarisk slag i de siste faser av krigen mellom sør og nord. Vi besøker National Monument og Old Courthouse, hvor vi kjenner på det historiske suset. Vi besøker også Coca-Cola-museet, siden Vicksburg er fødestedet til den berømte drikken. Det var her at den første flasken ble produsert av Bierdenharn Candy Co. Kvelden tilbringer vi på en av byens morsomme bluesklubber.

7

Dag 7: Vicksburg - Memphis

(Kjøredag 5: 357 km)

Vi starter vår Blues & Music-tur, mens vi setter kursen nordover på Highway 61. Vi kjører til den berømte “Gateway to the Blues” i Tunica, hvor vi stopper ved Blues besøkssenter og museum. Vi stopper ved “The Crossroads” (hvor Hwy 61 og Hwy 49 krysser hverandre), stedet symboliserer Robert Johnsons berømte 1936 blues sang. Johnson (også kjent som “The Blues Father”) spilte sangens solo med akustisk gitar, i Delta blues-stil, og har blitt en del av Johnsons mytologi, siden den refererer til hvor han har solgt sin sjel til djevelen for å bli best på spiller blues. Sangen er siden også blitt spilt inn av Elmore James og Eric Clapton. Hwy 61 The Blues Route er også gjort berømt av Bob Dylan gjennom sitt album “Highway 61 Revisited”.

8

Dag 8: Memphis - Graceland - Nashville

(Kjøredag 6: 396 km)

Velkommen til en av turens absolutte høydepunkter! Vi besøker Graceland; hjemmet til den legendariske King of Rock’n Roll; Elvis Aaron Presley. Graceland var Elvis viktigste hjem fra 1958 til sin død i 1977. Her ble han funnet død på badet av sin forlovede Ginger Alden på ettermiddagen 16. august 1977. I dag åpnes Graceland for fans som vil se hvordan “Kongen levde og bodde” og for å kongens grav i den store parken på Graceland. Her er Elvis begravet ved sine foreldre og en av hans bestemødre. Vi tilbringer morgenen her og absorberer historien om livet til denne fantastiske artisten. Etter dette vil du ikke lenger være i tvil: “Kongen lever fortsatt”.

Full av inntrykk kjører vi fra Graceland for å besøke en av de mest trendy musikkbyene i verden; Nashville (også kalt «Music City»). Vi tilbringer kvelden på den berømte «Music Drive».

9

Dag 9: Nashville

(Opplevelsesdag)

En dag dedikert til musikelskere. Tilbring dagen som du ønsker, om du vil spasere i gatene i Nashville, nyte musikkstedene på Music Drive, besøke den lokale Harley Davidson-butikken, eller ta et dykk inn i den rike musikkhistorien til denne fascinerende byen.

For de som er interessert, starter vi dagen ved å utforske den berømte “Country Music Hall of Fame” og “RCA Studio B” (der Elvis Presley gjorde flere kjente innspillinger). Deretter besøker vi det interessante “Johnny Cash Museum”. Vi går tilbake til hotellet for å hvile før vi tilbringer en annen kveld på “Music Drive”.

10

Dag 10: Nashville - Sevierville

(Kjøredag 7: 386 km)

Vi forlater Nashville med morsomme og gledelige minner og fortsetter mot den berømte “Great Smoky Mountains National Park” (den mest besøkte nasjonalparken i USA) og noen av de beste motorsykkel-veiene du noensinne vil kjøre i ditt liv. Vi tilbringer dagen med kjøring på små svingete veier i vakre omgivelser. Vi ender opp i Sevierville, hvor vi vil tilbringe en koselig kveld før det store eventyret.

11

Dag 11: Sevierville - Smoky Mountains

(Kjøredag 8: 339 km)

Denne dagen blir et  minne for livet! Vi skal kjøre på noen av de beste motorsykkelveier i USA (også verden); US 129 “Tail of The Dragon” (rangert som USAs beste 3 motorsykkelvei) og “Cherohala (scenic) Skyway” (rangert som nr. 7). Det beste av alt er at du velger hvilken du vil kjøre to ganger. Vi tar oss god tid til å glede oss over turen, oppleve den spektakulære naturen og passe på at alle kommer trygt frem. NB: vær oppmerksom på at “Tail of the Dragon” opplever mange motorsykkelulykker årlig, så kjør forsiktig på disse utfordrende veiene. Nyt veien og sug inn den elektriske atmosfæren.

De som ønsker, kan  denne dagen bli værende i Sevierville og slappe av ved bassenget eller shoppe på Tanger Outlet som ligger rett over gaten fra hotellet.

12

Dag 12: Sevierville - Little Switzerland

(Kjøredag 9: 323 km)

Velkommen til nok en dag for historiebøkene! Vi vil bruke hele dagen på å kjøre vakre Blue Ridge Parkway (rangert som USAs beste motorsykkelvei). Ord kan ikke beskrive denne veistrekningen, den må oppleves. Vi starter dagen med å besøke “Wheels through time” -museet (hjemmet til verdens fremste samling av sjeldne amerikanske motorsykler, memorabilia og et distinkt utvalg av unike “one-off-amerikanske biler”). Vi avslutter dagen i en liten europeisk inspirert fjellby; Little Switzerland der vi nyter utsikten og resten av ettermiddagen.

13

Dag 13: Little Switzerland - Savannah

(Kjøredag 10: 496 km)

Vi starter dagen med en ny utfordrende tur; “The Diamondback” (Hwy 226A). Deretter setter vi kurs for Savannah og Florida-kysten. På veien stopper vi i Norway og Denmark.

14

Dag 14: Savannah - Daytona Beach

(Kjøredag 11: 388 km)

Vi kjører sørover mot varmere klima og Florida-strender. Før vi kommer til St. Augustine, begynner vi å kjøre den berømte Highway 1 til Historic St Augustine, den tidligere hovedstaden i Florida og en stor turistattraksjon. Vi fortsetter turen på den vakre motorveien A1A, praktisk talt ved Atlanterhavet helt til Daytona “Biker” Beach. Vi blir med på verdens kuleste “mini” Biker-festival; Biketoberfest Daytona. Vi setter kursen mot sentrum av Daytona Beach for å cruise på den legendariske Main Street med tusenvis av andre motorsyklister, og tar et bilde under det berømte Daytona “Biker” Beach-skiltet.

15

Dag 15: Daytona Biketoberfest

(Kjøredag 12: 204 km)

Nyt dagen på berømte Biketoberfest. Vi anbefaler å utforske alle arrangementer og utstillinger på International Speedway og Destination Daytona. Her nyter vi den gode stemningen. Vi starter dagen med å kjøre den berømte “Ormond Scenic Loop & Trail”, en 50 km dobbel sløyfe av veien som krysser noe av det vakreste og mest mangfoldige landskapet i Nordøst-Florida. “The Loop” er ikke som andre turer; nyt friheten, solskinnet, den åpne veien og grasiøse kurver. Dette er en drøm for alle motorsykkelentusiaster uansett hvor man kommer fra.

Vi kjører til Destination Daytona (verdens største Harley Davidson-forhandler, Bruce Ross Meyer, med et utstillingslokale på 109 000 kvadratmeter). Her spiser vi lunsj og ser på livet. På vei tilbake til Main street er vi innom en annen legende; Iron Horse Saloon, der vi nyter atmosfæren og selskapet til andre motorsyklister. Deretter kjører vi International Speedway og sentrum av Daytona Beach for å cruise ned den legendariske Main Street med tusenvis av andre “bikere”.

16

Dag 16: Hjemreise

Vi nærmer oss slutten på Florida-eventyret; dette er vår siste dag på veien. Vi starter vår siste etappe med å kjøre til legendariske Sopotnicks Cabbage Patch Bar, som en gang startet som en fruktbutikk “på hjørnet”. I dag er det en av de største destinasjonene i Biketoberfest. Det er her den berømte kålbrytingen skjer, der jenter bryter om ære. I tillegg er det motorsykkelshow og mange muligheter for shopping og moro. Vi drar til Orlando for å returnere syklene / bilene våre, og feirer at alle er trygt tilbake i Orlando etter en morsom og begivenhetsrik tur sammen. Vi tar farvel med USAs East Coast Blues & Biketoberfest og reiser hjem. Gruppereise med buss til flyplassen.

Takk for en flott tur og takk for at du valgte å reise med JoyRides. Vi ønsker deg en trygg tur hjem og håper å se deg igjen på en av våre andre turer i USA, Sør-Amerika, Asia, Oseania eller Europa.


NB: På grunn av tidsforskjellen kommer reisende fra Europa hjem dagen etter avreise fra USA.

Merk: Dette programmet er retningsgivende for aktiviteter og opplevelser du vil være med på under turen. Avvik kan forekomme, men vi garanterer at våre dyktige guider kommer til å strekke seg til det ytterste for å gjennomføre hele programmet som beskrevet. Dette så langt det er gjennomførbart og under omstendigheter vi kan påvirke. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre programmet, derfor kan det hende at du vil få positive overraskelser. 

Priser (USD)

SJÅFØR i delt rom:
Fra $5 495
SJÅFØR i enkeltrom:
Fra $6 445
PASSASJER i delt rom:
Fra $2 795
PASSASJER i enkeltrom:
Fra $3 745

Turdatoer

Turkategori
Dato fra
Dato til
Bestillingsfrist
Status

Turkategori:
East Coast Blues & Biketoberfest
Dato fra:
01.10.2022
Dato til:
16.10.2022
Bestillingsfrist:
03.07.2022