4000 km
Distanse
USA
Sted
1/3
Vanskelighetsgrad
18 dager
Varighet

Historiske Route 66, Westbound & Eastbound.

Velkommen til verdens kanskje mest ikoniske motorsykkeltur: Historiske Route 66 US – også kjent som ”The Mother Road”.

Route 66 har gjennom historien vært veien for immigranter, drømmere, desperadoer og en hel generasjon av ferieturister, som utforsket veien mot vest. Mye av Route 66’s opprinnelige veier, restauranter, bensinstasjoner og nostalgiske landemerker er bevart akkurat som de var i 50-åra. Det som også er spesielt for Route 66 er alle vennlige, gjestfrie og entusiastiske menneskene som fortsatt bor langs Route’n og setter sitt preg på The Mother Road. Derfor er den berømte og nostalgiske Route 66 som himmelen for motorsykkelkjøring. Man kjører ikke bare Route 66 – man opplever Route 66. Route 66 er noe som alle bør ha på sin “bucket-list”.

ANKOMST/RETUR Chicago/ORD – Los Angeles/LAX (Westbound)

Los Angeles/LAX – Chicago/ORD (Eastbound)

AVREISE FRA NORGE Vennligst ankom flyplass min. 2 timer før avreise
TUR-GUIDEN SNAKKER
INKLUDERT
Leie av motorsykkel/bil Flybilletter fra hovedflyplass
Bensin/olje for motorsykkel Flerspråklig turleder
Følgebil med din bagasje Billetter til nasjonalparker
Turbok med rutebeskrivelse Transport til utleieselskap
Hotell/Motell +2/3 stars Utleie-hjelm
Bilder fra turen T-skjorte & hals/buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
IKKE INKLUDERT
Ekstra valgte attraksjoner
Mat og drikke
Forsikringer/LDW oppgradering
Alt som ikke står under “Inkludert” ovenfor

“Vi i JoyRides mener at gode opplevelser og sosialt fellesskap, er minst like viktig som selve kjøringen langs Route 66. Vårt mål er å fylle tursekken din med flest mulig positive minner, så du reiser hjem med et stort smil om munnen. Og med venner du ikke hadde før du begynte på turen.”

TURPROGRAM WESTBOUND

1

Dag 1: Avreise - Ankomst Chicago

Når alle har sjekket inn og kommet seg til rette i rommene sine, møtes vi for en velkomstsamling og forfriskning, med introduksjon av alle deltakere og guider.  Kvelden er satt av til å bli kjent, og vi møtes for felles middag på ekte amerikansk vis. De som ikke er slitne nok etter den lange reisen, kan også dra på en lokal bar i nærheten av hotellet.

2

Dag 2: Chicago - The Windy City

(Opplevelsesdag)

Velkommen til en spennende opplevelsesdag, hvor vi skal utforske Chicago!

Chicago har en rik historie (bl.a. kjent for Al Capone og filmen ”The Untouchables”), er delstaten Illinois største og USAs tredje største by. Den strekker seg ca 35 km langs den sørvestlige delen av Lake Michigan og har ca. 3 millioner innbyggere i indre bykjerne, samt over 12 millioner hvis man inkluderer alle bydelene tilknyttet Chicago.

Vi starter dagen med et informasjonsmøte om din reise på Historiske Route 66 og ditt opphold i Chicago. Vi dekker også praktisk informasjon og forberedelser vedrørende MC- og bilutleie.

Etterpå starter vi vår sightseeing i Chicago ved å besøke Willis Tower, verdens niende største bygning. Deretter går vi til Adams Street for å ta gruppebilde på starten av Route 66. Vi fortsetter å utforske alt Chicago har å by på.

På kvelden samles vi og drar til en av Chicagos mest kjente blues klubber, Kingston Mines (evt. Buddy Guy’s). Det er en svært gammel klubb, med en rik historie. Kjente og mindre kjente blues-artister spiller kontinuerlig fra en av to scener. Dette er en opplevelse vi anbefaler på det sterkeste. Felles transport tilbake til hotellet arrangeres rundt midnatt.

3

Dag 3: Chicago - Milwaukee - Chicago

(Opplevelsesdag)

Vi kjører til Milwaukee (med minibuss), hvor vi tar en tur til det nye og svært interessante Harley-Davidson Museum. Her finnes hele historien om Harley-Davidson og de første og siste syklene. Her har du noe for enhver smak og muligheten til å tilbringe mesteparten av dagen.

Vi spiser en “biker-lunsj” på museet før vi kjører til en lokal Harley- Davidson-forhandler (for eksempel House of Harley), slik at de som ønsker/trenger å supplere utstyr kan gjøre dette. Vi avslutter dagen ved å kjøre til utleiefirmaene, hvor vi henter våre kjøretøy. Bilen eller sykkelen du har bestilt er forberedt, og all nødvendig forsikring er inkludert.

4

Dag 4: Chicago - Springfield

(Kjøredag 1: 307 km)

Dette er dagen vi starter vårt Route 66-eventyr!
Etter at alle er klare på syklene tar vi fatt på 400 mil lange Route 66. Chicago forsvinner bak oss mens vi setter kursen vest for et unikt eventyr full av historie, opplevelser og moro. Vårt første stopp blir i Joilet, hjembyen til Blues Brothers, deretter Wilmington og “The Gemini Giant”.

Vi fortsetter vår reise langs Route 66 til Pontiac og drar forbi den gamle bensinstasjonen ved Odell (som er et godt eksempel på mange gamle døgnåpne stasjoner), før vi ankommer Springfield, dagens endestasjon.

5

Dag 5: Springfield - St. Roberts

(Kjøredag 2: 366 km)

Dette blir en dag med mye ekte tradisjonell Route 66-kjøring og store naturopplevelser. Mange småsteder, gamle byer og historiske Route 66-steder. Vårt første stopp blir Mt. Olive og en gammel Route 66 bensinstasjon. Deretter fortsetter vi til Hamel, hvor vi tar en pause på en liten tradisjonell Route 66 diner, og koser oss i solen utendørs.

Vi fortsetter ferden gjennom flere småsteder til vi kommer til St. Louis, hvor vi kjører for å se et av de mest kjente landemerkene i USA; ”The Gateway Arch”. «Arken» er et minnesmerke reist til ære for pionerene som dro vestover og kan sees på 6 km avstand. St. Louis var lenge sivilisasjonens siste utpost, og som de ekte pionerene stopper vi for å gi vår hilsen til “Arken”. For å unngå storbytrafikk og titalls trafikklys kjører vi utenom sentrum, men til en liten by utenfor St. Louis, hvor vi spiser lunsj på en koselig café.

Når vi har fylt opp magen fortsetter vi på vårt Route 66-eventyr og setter kursen mot det praktfulle fjellandskapet Ozarks, som er blant de mest naturskjønne langs Route 66. Hold kameraene klare!

Neste stopp er Stanton og Jesse James-museet i Meramec Mines, hvor vi får anledning til å gå inn i grottene hvor Jesse & banden hans gjemte alt tyvegodset de hadde ranet fra sine mange raids. Her vil vi tilbringe kvelden og natten.

6

Dag 6: St. Roberts - Claremore

(Kjøredag 3: 381 km)

Det blir en ny dag med spennende Route 66-kjøring, gjennom tre stater; Missouri, Kansas og Oklahoma. Vi kjører gjennom ”hjertet” av USA, det blir mange varierende opplevelser og inntrykk. Det slik folk opprinnelig kjørte Route 66.

Dagens første stopp er Lebanon, hvor vi skal se på et legendarisk Route 66-motell (Munger Moss Motell). Deretter fortsetter vi til Springfield (MO), president Abraham Lincolns hjemby, hvor vi tar en pust i bakken. Vi fortsetter til en tradisjonell Route 66-stasjon; The Gay Parita Sinclair, som i dag kun drives av donasjoner og salg av Route 66-effekter. Driveren Gary (den snilleste mannen på Route 66?) pleier å servere fersk melon, som smaker helt fortreffelig etter og sittet på syklene. Vi fortsetter forbi Joplin, så er det ”Velkommen Kansas”.

Turen gjennom Kansas på Route 66 er svært kort; kun ca 31 km. Vi stopper på velkjente ”4 Women on the Route” og Marsh Rainbow Arch Bridge, nyter det historiske suset, før vi fortsetter til Baxter Springs og inn i Oklahoma.

Oklahoma er staten som har bevart mest av den opprinnelige Route 66 (Tilsammen kan du kjøre ca 633 km), og innbyggerne i Oklahoma er de som i dag bruker Route 66 mest fordi mye av nye Interstate 44 er avgiftsbelagt med bompenger. Det var i Oklahoma folk begynte å benytte begrepet ”The Mother Road”. Oklahoma er også staten hvor landskapet endrer seg fra frodig til tørt. Vi kjører gjennom flere småbyer før vi kommer til vårt siste stopp for dagen; Claremore.

7

Dag 7: Claremore - Weatherford

(Kjøredag 4: 324 km)

Vi fortsetter vår ferd langs Route 66 i vakre og frodige Oklahoma. Første stopp blir Tulsa, hvor vi besøker Route 66 Harley Davidson og tar en forfriskning. Deretter kjører vi til Stroud, hvor vi tar et besøk på Rock Café. Ferden forsetter langs mange små og koselige Route 66 tettsteder, og vi stopper på flere for å sikre ferieminner. Deretter kjører vi strake veien til Oklahoma City, hvor vi spiser lunsj. Oklahoma City er den 31ste største byen i USA iht. befolkning, men er 8 størst iht. landareal.

Etter at vi har fylt opp magen fortsetter vi vårt Route-eventyr. Vi kommer til Yukon, som er hjembyen til den kjente country-artisten Garth Brooks. Vi fortsetter til El Reno, før vi tar fatt på siste etappe til Weatherford, hvor vi overnatter på et koselig lite hotell.

8

Dag 8: Weatherford - Amarillo

(Kjøredag 5: 307 km)

Dette er dagen vi beveger oss inn i cowboyland og USAs største stat; Texas. Dette blir en dag med noe highway-kjøring, da nye Interstate 40 er lagt oppå Route 66 i Texas. På en måte blir dette også «biffens» dag.

Vårt første stopp er Elk City, hvor vi besøker National Route 66 museum, som dekker hele tidsperioden fra 1920-åra til i dag. Her bruker vi god tid (ca. 1 time). Her tar vi også et at årets feriebilder foran det massive Route-66 skiltet ved inngangen.

Vi sier farvel til Oklahoma og kjører inn i Texas. På veien til Amarillo stopper vi i McLean på et ekte Texas steak house og spiser lunsj. Her er det mulig å spise en av de møreste biffene du har smakt. Eieren kjøper selv inn alt kjøttet for å sikre den beste kvaliteten. Deretter er det strake veien til Amarillo, hvor tar vi flere morsomme stopp. Første stopp er Tripp’s Harley-Davidson og Cavender’s Boot City (stooor cowboy- og bootsbutikk). Der vil dere finne mange morsomme unike cowboy-effekter å handle med hjem. Deretter kjører vi til hotellet, og sjekker inn, før vi drar til en annen Route 66-legende: the ”Big Texan Steakhouse”, hvor du kan spise den berømte 2,2 kg biffen. De som klarer å spise hele måltidet innen 60 minutter (2,2 kg biff, bakt potet, salat, rekecocktail og smør) får hele måltidet gratis. Mange har prøvd – de fleste klarer det ikke. Rekorden er 8 minutter og 52 sekunder. Tar du utfordringen?

7

Dag 9: Amarillo - Santa Fè

(Kjøredag 6: 451 km)

Det blir en varm kjøredag i cowboyland, med lange flate sletter og landskap. Vi vil kjøre en del på I-40, da denne er lagt oppå gamle Route 66 eller at denne ikke lengre er kjørbar i dette området. Første stopp er den berømte ”Caddilac Ranch”, hvor du kan signere et meget spesielt kunstverk. Deretter kjører vi til Adrian, som er ”MidPoint Route 66 US”, da er vi altså halvveis til Los Angeles. Vi tar en kaffekopp på den lokale MidPoint diner’n, før vi kjører ut av Texas og inn i New Mexico. Vi fortsetter til Tucumcari og besøker ”Blue Swallow” (the friendliest motell on R66). Vi spiser også lunsj i Tucumcari, før vi kjører til Santa Rosa.

Dagens siste stopp er Santa Fe, en av de vakreste byene i vestlige USA. Santa Fe blir vårt hjem de neste to nettene. Du bruker ikke mer enn et par minutter i Santa Fe’s smale gater før du elsker byen og befolkningen.

10

Dag 10: Santa Fè

(Opplevelsesdag)

Vi har kjørt over halvveis på vårt Route 66-eventyr, og tar en dags pause for å lade batteriene og oppleve mer av fantastiske Santa Fe. Byen ligger høyt oppe i fjellkjeden “Sagre de Cristo”, og er rik på spansk- og indiansk amerikansk historie og kultur. En unik blanding som kan sees i den lokale kunsten og arkitekturen. Dagen er fri til bruk etter eget ønske.

Du kan slappe av i hotellets basseng, nyte et av de mange kunstgalleriene, utforske Santa Fe, eller en guidet fjelltur. Du kan også kjøpe lokal kunst på det lokale markedet. Ikke glem å prøve ”The Green Chili Stew” som er blitt en av favorittene hos våre gjester. Santa Fe’s kjøkken er berømt. På kvelden drar vi på ekte cowboy restaurant, spiser biff, med øl og whiskey – koser oss på ekte cowboyvis.

11

Dag 11: Santa Fè - Gallup

(Kjøredag 7: 363 km)

Vi beveger oss ut av cowboyland og inn i indianerland. Det blir en hendelsesrik dag hvor vi kjører gjennom land som indianerne har bodd på i århundrer. Vi starter med å kjøre de små svingete og morsomme veiene til Madrid, hvor filmen ”Wild Hogs” med John Travolta ble spilt inn. Her kan du gå inn i baren gutta satt i under filmen og slappe av med en forfriskning. Deretter kjører vi rett utenfor Albuquerque, hvor vi spiser lunsj.

Vi kjører vi strake vegen opp til Acoma Sky City, som er Acoma-indianerenes hellige by, som ligger på toppen av en høy ”Mesa” (fjellformasjon). Vi parkerer ved Acoma-museet, kjøper billetter, blir hentet og kjørt opp i buss til den hellige byen (det er forbudt å gå opp på egen hånd). Når vi kommer på toppen må vi holde oss samlet og i nærheten av guiden. Der vil det også være anledning til å kjøpe håndlagd indianerkunst. Vi avslutter dagen med å kjøre til Gallup.

12

Dag 12: Gallup - Williams

(Kjøredag 8: 390 km)

Dette blir en dag med ørkenkjøring og enestående naturopplevelser. Vi kjører først inn i Navajo- og Apache-territoriet til Petrified Forest (den forsteinede skogen) og Painted Desert. Er det stein eller skog? Og er sanden malt?  Vi kjører gjennom hele dette fantastiske naturreservatet, som er et minne for livet. Deretter fortsetter vi til Holbrook og Winslow, hvor vi tar en stopp på ”hjørnet”. De som er Eagles-fans vet hva ”Standing on a corner in Winslow, Arizona” betyr. Der spiser vi også lunsj.

Etter at vi har justert blodsukkeret fortsetter oppturen langs Route 66 til Williams, som er en helt rå Route 66 småby med mange tøffe suvenirbutikker som er vel verdt et besøk. Her skal vi overnatte.

13

Dag 13: Williams - Grand Canyon - Williams

(Kjøredag 9: 433 km)

Denne dagen starter og slutter i Williams, men ikke før vi har vært innom turens kanskje  største høydepunkt. Velkommen til Grand Canyon!

Rett før selve ”inngangspartiet” ligger helikopter-basen, som blir dagens første stopp. De som har helikoptertur får en opplevelse de sent vil glemme. Å sveve i Dag 13:  over et av verdens syv underverker og oppleve dette naturfenomenet på nært hold er helt magisk. Anbefales på det sterkeste! Etter helikopterturen kjører vi en kort tur til opplevelsessenteret, hvor vi ser verdens mest sette Imax-film. Når man ser filmen føles det nesten som å stå inne i Grand Canyon. Deretter spiser vi felles lunsj, før vi kjører inn i selve Grand Canyon. Her vil vi ta årets feriebilde! NB: Helikoptertur må forhåndsbestilles.

14

Dag 14: Williams - Las Vegas

(Kjøredag 10: 466 km)

Vi kjører til den lille byen Seligman som er en morsom, koselig og tradisjonell Route 66 by med mange flotte fotomuligheter. Dette blir dag 2 med ørkenkjøring og svært varme forhold, og med fantastiske naturopplevelser.

Første stopp er Hackberry. Der stopper vi på en liten tradisjonell R66 bensinstasjon, som er proppfull av historie, og som tatt ut av en gammel film. Vi koser oss med en is eller cola i skyggen. Etter dette cruiser vi videre til Oatman; en gammel western landsby i Mohave (fylke), som ble etablert av to gullgravere i 1915. Kjørestrekningen inn til Oatman består av smale svingete veier på ulike høydenivåer, med fjell- og ørkenlandskap. Egner seg perfekt for filming, kanskje turens beste mulighet. I Oatman spiser vi lunsj og det blir cowboyshow. Husk å låse syklene, og se opp for esler & lovløse cowboyer i gatene.

Vi kjører tilbake til Kingman, før vi kjører strake vegen til Las Vegas. Vi kjører inn i Las Vegas tidlig kveld, og om varmen tillater det kjører vi ”The Strip”, en opplevelse du ikke kommer til å glemme. Vi kjører til hotellet, som ligger midt på ”the strip”, parkerer syklene og sjekker inn.

De fleste vil nok være litt slitne etter ørkenkjøringen, men vi møtes for en felles middag, før vi tar kvelden. Første kveld i Las Vegas kan brukes til å utforske byens mange tilbud + casino. Velkommen til byen som bl.a. kalles ”the city of sin”.

15

Dag 15: Las Vegas

(Opplevelsesdag)

Gled deg! Nå er vi i en av de morsomste byene i verden; ”The city of sin”. Byen som har alt; fantastiske byggverk, unike show, casinoer og alle typer entertainment.  Vegas er aldri kjedelig!

Dagen er fri for egen utforskelse, og det er gåavstand til de fleste de fleste severdigheter. Vi anbefaler på det sterkeste å ta en tur innom Caesars Palace, Bellagio, MGM, Stardust, Treasure Island, The Venetian, Mirage og Wyatt og The Fashion Show Mall (over 200 butikker). På Miragevil du på kveldstid kunne beskue vulkanutbrudd hvert 15. min. Da forvandles hagen til et flammeshow. Inne i kasinoet finner du sjeldne hvite tigere. Vannshowet utenfor Bellagio er også et minne for livet.

16

Dag 16: Las Vegas - Los Angeles

(Kjøredag 11: 452 km)

Denne dagen blir det storby, highway- og ørkenkjøring, og det blir svært varmt. Vi anbefaler derfor å kjøre med hydration-/kjølevest, som gjør det mye lettere å takle varmen. Vi spiser frokost og kjører ”the strip” før vi tar gruppebilde ved det berømte ”Welcome to Las Vegas”-skiltet. Deretter setter vi kursen for Los Angeles, stopper i Calico Ghost Town, og spiser lunsj i Barstow.

Etter lunsj kjører vi strake veien tilbake til LA, hvor vi returnerer våre kjøretøy.

17

Dag 17: Universal Studios & Hollywood

(Opplevelsesdag)

Vi møtes foran hotellet og kjører til Universal Studios, som har mange spennende og morsomme opplevelser. I Universal Studios gjør alle som de vil, det er lett å bli orientere seg. Vi anbefaler å starte med studioturen, som gir deg en rask intro til Universals historie og hvordan flere kjente filmer ble laget. Andre anbefalte attraksjoner er Transformers, King Kong 3D, Terminator, Jurassic Park, Water World og The Simpsons.

Merk: Tilgang til alle attraksjoner er inkludert i billetten. For å unngå å måtte vente i lange køer anbefaler vi å kjøpe et “Fast Pass”.

På ettermiddagen samles vi for et gruppebilde utenfor inngangen til Universal Studios og for å spise middag sammen på Hard Rock Café. Etterpå tar vi T-banen til Hollywood Boulevard og “Walk of Fame”. Fortauet har over 2.500 bronsestjerner av kjente artister, filmstjerner osv. Du vil oppleve suset fra Hollywood Boulevard om natten og du vil se det berømte Hollywood-skiltet. Vi vil også besøke Mann’s Chinese Theatre, det historiske teatret der mange klassiske filmer hadde åpningskvelden, som også har flere personlige hilsener fra de største filmstjernene i inngangspartiet.

18

Dag 18: Venice Beach/Santa Monica Pier - Hjemreise

(Opplevelsesdag)

Vi sjekker ut av hotellet for å utforske Santa Monica og Venice Beach. Vi kjører til den morsomme og verdensberømte Venice Beach; som du sikkert har sett i mange TV-serier/filmer (Bay Watch, Pacific Blue, Speed, Beverly Hills Cop, Rocky III, etc.). Venice Beach er en sjelden og fargerik opplevelse. Her kan du oppleve gateartister, gatemusikere, hippier, kroppsbyggere (utendørs treningsstudio), rulleskøyter, skateboardere, etc. I tillegg er det mange gateselgere og morsomme butikker som selger de merkeligste tingene. Venice Beach er alt annet enn kjedelig!

Fra Venice Beach går vi til Santa Monica Pier, slutten / begynnelsen av den opprinnelige Route 66, hvor vi tar vårt siste gruppebilde og avslutter offisielt vår Route 66-tur. Vi avslutter dagen med en gruppelunsj før vi sier farvel til Route 66 og Los Angeles, og reiser med buss til flyplassen og kommer hjem.

Takk for en flott tur, et hyggelig lag og hjertelig takk for at du valgte å reise med JoyRides Tours. God tur hjem! Vi ser deg gjerne igjen på en av våre andre turer i USA, Sør-Amerika, Asia, Oceania eller Europa.


NB: På grunn av tidsforskjellen kommer reisende fra Europa hjem dagen etter avreise fra USA.

Merk: Dette programmet er retningsgivende for aktiviteter og opplevelser du vil være med på under turen. Avvik kan forekomme, men vi garanterer at våre dyktige guider kommer til å strekke seg til det ytterste for å gjennomføre hele programmet som beskrevet. Dette så langt det er gjennomførbart og under omstendigheter vi kan påvirke. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre programmet, derfor kan det hende at du vil få positive overraskelser. 

TURPROGRAM EASTBOUND

1

Dag 1: Avreise - Ankomst Los Angeles

Når alle har sjekket inn og kommet seg til rette i rommene sine, møtes vi for en velkomstsamling og forfriskning, med introduksjon av alle deltakere og guider.  Kvelden er satt av til å bli kjent, og vi møtes for felles middag på ekte amerikansk vis. De som ikke er slitne nok etter den lange reisen, kan også dra på en lokal bar i nærheten av hotellet.

2

Dag 2: Los Angeles

(Opplevelsesdag)

Vi samles foran hotellet og kjører ned til Santa Monica Pier, endestasjonen/starten for Historiske Route 66. Denne dagen får du oppleve LA på sitt beste: berømte Santa Monica Beach/Pier, som du sikkert har sett i mange serier/filmer (bl.a. Bay watch, Pacific Blue, Speed, Beverly Hills Cop, Ocean’s Elven, Rocky III osv).

Deretter går vi opp til Venice Beach, som er en sjeldent fargerik opplevelse. Her kommer artister, gatemusikanter, hippier, kroppsbyggere (utendørs treningsstudio), rulleskøytere, skateboardere osv. for å vise seg frem. I tillegg er det et utall gateselgere og morsomme småbutikker som selger de rareste ting. Venice er alt annet enn kjedelig! Her spiser vi en siste lunsj sammen.

3

Dag 3: Los Angeles - Las Vegas

(Kjøredag 1: 452 km)

Dette er dagen vi starter vårt Route 66-eventyr! Etter at alle er klare på syklene tar vi fatt på 400 mil lange Route 66. Los Angeles forsvinner bak oss mens vi setter kursen vest for et unikt eventyr full av historie, opplevelser og moro. Denne dagen blir det storby, highway- og ørkenkjøring, og det blir svært varmt. 

Vi anbefaler derfor å kjøre med hydration-/kjølevest, som gjør det mye lettere å takle varmen. Vi kommer til å starte rolig, så alle får vendt seg til kjøreforholdene og temperaturen. Så er det strake vegen til Las Vegas, og om varmen tillater det kjører vi ”The Strip”. Vi kjører til hotellet, som ligger midt på ”the strip”og sjekker inn.

4

Dag 4: Las Vegas

(Opplevelsesdag)

Gled deg! Nå er vi i en av de morsomste byene i verden; ”The city of sin”. Byen som har alt; fantastiske byggverk, unike show, casinoer og alle typer entertainment. Vegas er aldri kjedelig!

Dagen er fri for egen utforskelse, og det er gåavstand til de fleste de fleste severdigheter. Vi anbefaler på det sterkeste å ta en tur innom Caesars Palace, Bellagio, MGM, Stardust, Treasure Island, The Venetian, Mirage og Wyatt og The Fashion Show Mall (over 200 butikker). På Mirage vil du på kveldstid kunne beskue vulkanutbrudd hvert 15. min. Da forvandles hagen til et flammeshow. Vannshowet utenfor Bellagio er også et minne for livet.

5

Dag 5: Las Vegas - Williams

(Kjøredag 2: 466 km)

Vi spiser en tidlig frokost og kjører ”the strip” før vi tar gruppebilde ved det berømte ”Welcome to Las Vegas”-skiltet. Deretter setter vi kursen mot Oatman; en gammel western landsby i Mohave, som ble etablert av to gullgravere i 1915. Her spiser vi lunsj. Se opp for esler og lovløse cowboyer i gatene..

På veien kjører vi innom Hackberry, hvor vi stopper på en liten tradisjonell Route 66-stasjon, proppfull av historie, som tatt ut av en gammel film. Vi koser oss med en kald drikke i skyggen, før vi kjører videre til lille Seligman. Seligman er en morsom, koselig og tradisjonell Route 66-by, full av morsomme fotomuligheter. Dagen avsluttes i Williams hvor vi overnatter.

6

Dag 6: Williams - Grand Canyon - Williams

(Kjøredag 3: 190 km)

Denne dagen starter og slutter i Williams, men ikke før vi har vært innom turens kanskje  største høydepunkt. Velkommen til Grand Canyon! Rett før selve ”inngangspartiet” ligger helikopter-basen, som blir dagens første stopp. De som har helikoptertur får en opplevelse de sent vil glemme. Å sveve i luften over et av verdens syv underverker og oppleve dette naturfenomenet på nært hold er helt magisk. Deretter spiser vi felles lunsj, før vi kjører inn i selve Grand Canyon. Her vil vi ta årets feriebilde! Merk: Helikoptertur må forhåndsbestilles.

7

Dag 7: Williams - Gallup

(Kjøredag 4: 390 km)

Dette blir en dag med ørkenkjøring og enestående naturopplevelser. Vi kjører først til Winslow, hvor vi tar en stopp på ”hjørnet”. De som er Eagles-fans vet hva ”Standing on a corner in Winslow, Arizona” betyr. 

Deretter kjører vi til Holbrook og inn i Navajo- og Apache-territoriet Petrified Forest (den forsteinede skogen) og Painted Desert. Er det stein eller skog? Og er sanden malt?  Vi kjører gjennom hele dette fantastiske naturreservatet, som er et minne for livet. Vi avslutter dagen med å kjøre til Gallup.

8

Dag 8: Gallup - Santa Fè

(Kjøredag 5: 363 km)

Nå beveger vi oss ut av cowboyland og inn i indianerland. Det blir en hendelsesrik dag hvor vi kjører gjennom land som indianerne har bodd på i århundrer.

Vi kjører rett til Acoma Sky City som er Acoma indianernes hellige by og som ligger på toppen av en høy “Mesa” (fjellformasjon). Vi fortsetter å Albuquerque, hvor vi spiser lunsj. Etterpå kjører vi de små, svingete og morsomme veier til Madrid. Siste stopp er Santa Fe, en av de vakreste byene i det vestlige USA. Santa Fe vil være vårt hjem de neste to nettene. Du vil ikke bruke mer enn et par minutter i Santa Fe’s trange gater før du blir forelsket i byen.

7

Dag 9: Santa Fè

(Opplevelsesdag)

Vi har kjørt over halvveis på vårt Route 66-eventyr, og tar en dags pause for å lade batteriene og oppleve mer av fantastiske Santa Fe. Byen ligger høyt oppe i fjellkjeden “Sagre de Cristo”, og er rik på spansk- og indiansk amerikansk historie og kultur. En unik blanding som kan sees i den lokale kunsten og arkitekturen. Dagen er fri til bruk etter eget ønske. 

Du kan slappe av i hotellets basseng, nyte et av de mange kunstgalleriene, utforske Santa Fe, eller en guidet fjelltur. Du kan også kjøpe lokal kunst på det lokale markedet. Ikke glem å prøve ”The Green Chili Stew” som er blitt en av favorittene hos våre gjester. Santa Fe’s kjøkken er berømt.

10

Dag 10: Santa Fè - Amarillo

(Kjøredag 6: 448 km)

Det blir en varm kjøredag i cowboyland, med lange flate sletter og landskap. Vi beveger oss inn i USAs største stat; Texas.  Første stopp er Santa Rosa, før vi fortsetter til Tucumcari og besøker ”Blue Swallow” (the friendliest motell on R66). 

Vi spiser lunsj i Tucumcari, før vi kjører ut av Texas og inn i New Mexico, til Adrian, som er ”MidPoint Route 66 US”. Nå er vi altså halvveis til Chicago. Vi tar en kaffekopp på den lokale MidPoint diner’n, før vi fortsetter til berømte ”Caddilac Ranch”, hvor du kan signere et meget spesielt kunstverk. Deretter er det strake veien til Amarillo, hvor tar vi flere morsomme stopp.

11

Dag 11: Amarillo - Weatherford

(Kjøredag 7: 307 km)

Vi sier farvel til Texas og kjører inn i Oklahoma. Oklahoma er staten som har bevart mest av den opprinnelige Route 66. Det var i Oklahoma folk begynte å benytte begrepet ”The Mother Road”. Landskapet endrer seg nå fra tørt til frodig.

Vi kjører gjennom flere småbyer før vi stopper i McLean på enda et ekte Texas steak house. Her er det mulig å spise en av de møreste biffene du har smakt. Vi sier farvel til Texas og kjører inn i Oklahoma til Elk City og National Route 66 Museum, som dekker hele tidsperioden fra 1920-åra til i dag. Deretter kjører vi til Weatherford, hvor vi skal bo på et koselig hotell.

12

Dag 12: Weatherford - Claremore

(Kjøredag 8: 324 km)

Vi fortsetter vår ferd langs Route 66 i vakre og frodige Oklahoma. Første stopp er El Reno, før vi kommer til Yukon. Deretter kjører vi strake veien til Oklahoma City, hvor vi skal spise lunsj. Etter at vi har fordøyd Oklahoma city fortsetter vi vårt Route-eventyr. Vi kjører til Stroud, hvor vi tar et besøk på Rock Café. Ferden fortsetter langs mange små og koselige Route 66 tettsteder og vi stopper på flere for å sikre ferieminner. 

Neste etappe går til Tulsa, hvor vi besøker Route 66 Harley Davidson og tar en forfriskning. Deretter fortsetter vi til Claremore, hvor vi skal overnatte.

13

Dag 13: Claremore - St.Robert

(Kjøredag 9: 381 km)

Det blir en ny dag med mye spennende Route 66-kjøring, gjennom tre stater; Oklahoma, Kansas og Missouri. Vi kjører gjennom ”hjertet” av USA, det blir mange varierende opplevelser og inntrykk. Det slik folk opprinnelig kjørte Route 66.

På veien ut av Oklahoma fortsetter vi å kjøre gjennom småsteder, før vi kommer til Baxter Springs, og så er det ”velkommen Kansas”. Vi stopper på velkjente “4 Women on the Route” og Marsh Rainbow Arch Bridge, nyter det historiske suset.

Vi fortsetter til en tradisjonell Route 66-stasjon; The Gay Parita Sinclair, som i dag kun drives av donasjoner og salg av Route 66-effekter.

14

Dag 14: St.Robert - Springfield

(Kjøredag 10: 366 km)

Turen fra St Robert til St.Louis går gjennom det praktfulle fjellandskapet Ozarks, som er blant de mest naturskjønne langs Route 66. Vi fortsetter gjennom fantastisk landskap og småbyer langs historiske Route 66 før vi stopper i idylliske Cuba.

Neste stopp er Stanton og Jesse James-museet i Meramec Mines, hvor vi får anledning til å gå inn i grottene hvor Jesse & banden hans gjemte alt tyvegodset de hadde ranet fra sine mange raids. Vi kjører ut av Missouri, og det blir mye ekte tradisjonell Route 66-kjøring. Mange småsteder, gamle byer og historiske Route 66-steder.

15

Dag 15: Springfield - Chicago

(Kjøredag 11: 325 km)

Det blir en ny dag med morsom og historisk Route 66-kjøring. Vi begynner med den gamle bensinstasjonen ved Odell (som er et godt eksempel på mange døgnåpne stasjoner) og fortsetter langs Route 66 til Pontiac og tar gruppebilde foran et kjempestort Route 66 veggmaleri. Deretter kjører vi videre til Wilmington og ”The Gemini Giant” hvor vi spiser lunsj.

Neste stopp blir i Joilet, hjembyen til Blues Brothers, hvor vi stopper for en iskrem. Deretter kjører vi strake veien tilbake til Chicago, hvor vi returnerer våre kjøretøy.

16

Dag 16: Chicago - Milwaukee - Chicago

(Opplevelsesdag)

Vi starter dagen med å kjøre til Milwaukee for en omvisning på det nye og veldig interessante Harley Davidson-museet. Her finns hele historien til Harley-Davidson, de første og siste syklene, her det noe for enhver smak, og mulig å bruke mesteparten av dagen. Vi spiser “biker-lunsj” på museet.

Etter at vi er ferdige med museet drar vi til en lokal Harley Davidson dealer (f.eks. House of Harley Davidson) slik at de som ønsker/trenger å supplere utstyr kan gjøre dette.

17

Dag 17: Chicago

(Opplevelsesdag)

Velkommen til en spennende opplevelsesdag, hvor vi skal utforske Chicago ”The Windy City”. Vi starter dagen med å kjøre fra hotellet til Willis Tower, USA’a høyeste største bygning (442 meter) Fra toppen ”Sky Deck” kan du se hele fire delstater. Vi spiser lunsj på en av de kjente lokale restaurantene, f.eks. berømte Giordano’s eller Navy Pier. Etter lunsj anbefaler vi og utforske alt Chicago har å by på egen hånd. På slutten av dagen møtes vi for å spise middag sammen. NB: Husk godt fottøy denne dagen! 

På kvelden samles vi for å ta turen til en av Chicagos mest kjente blues-klubber. Kjente og mindre kjente blues-artister spiller kontinuerlig fra en av to scener. Felles transport tilbake til hotellet arrangeres rundt midnatt.

18

Dag 18: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og tar farvel med Route 66 og reiser hjem. Avreise i felles buss til flyplassen. 

Takk for en flott tur, et hyggelig lag og hjertelig takk for at du valgte å reise med JoyRides. Vel overstått Route 66-eventyr og god tur hjem!

NB: På grunn av tidsforskjellen kommer reisende fra Europa hjem dagen etter avreise fra USA.

Merk: Dette programmet er retningsgivende for aktiviteter og opplevelser du vil være med på under turen. Avvik kan forekomme, men vi garanterer at våre dyktige guider kommer til å strekke seg til det ytterste for å gjennomføre hele programmet som beskrevet. Dette så langt det er gjennomførbart og under omstendigheter vi kan påvirke. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre programmet, derfor kan det hende at du vil få positive overraskelser. 

Priser (USD)

SJÅFØR i delt rom:
Fra $5 595
SJÅFØR i enkeltrom:
Fra $6 495
PASSASJER i delt rom:
Fra $3 695
PASSASJER i enkeltrom:
Fra $4 595

Turdatoer

Turkategori
Dato fra
Dato til
Bestillingsfrist
Status

Turkategori:
Route 66 - Westbound
Dato fra:
03.05.2022
Dato til:
20.05.2022
Bestillingsfrist:
08.03.2022

Turkategori:
Route 66 - Westbound Blues
Dato fra:
03.06.2022
Dato til:
20.06.2022
Bestillingsfrist:
08.04.2022

Turkategori:
Route 66 - Westbound
Dato fra:
05.07.2022
Dato til:
22.07.2022
Bestillingsfrist:
10.05.2022

Turkategori:
Route 66 - Westbound
Dato fra:
09.08.2022
Dato til:
26.08.2022
Bestillingsfrist:
14.06.2022

Turkategori:
Route 66 - Westbound
Dato fra:
06.09.2022
Dato til:
23.09.2022
Bestillingsfrist:
12.07.2022

Turkategori:
Route 66 - Westbound
Dato fra:
11.10.2022
Dato til:
28.10.2022
Bestillingsfrist:
16.08.2022


Turkategori
Dato fra
Dato til
Bestillingsfrist
Status

Turkategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Dato fra:
21.04.2022
Dato til:
08.05.2022
Bestillingsfrist:
24.02.2022

Turkategori:
Route 66 - Eastbound Blues
Dato fra:
19.05.2022
Dato til:
05.06.2022
Bestillingsfrist:
24.03.2022

Turkategori:
Route 66 - Eastbound
Dato fra:
21.06.2022
Dato til:
08.07.2022
Bestillingsfrist:
26.04.2022

Turkategori:
Route 66 - Eastbound
Dato fra:
26.07.2022
Dato til:
12.08.2022
Bestillingsfrist:
31.05.2022

Turkategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Dato fra:
23.08.2022
Dato til:
09.09.2022
Bestillingsfrist:
28.06.2022

Turkategori:
Route 66 - Eastbound Campaign
Dato fra:
27.09.2022
Dato til:
14.10.2022
Bestillingsfrist:
02.08.2022

Tour Reviews

5.00 basert på 4 vurderinger
9. oktober 2020

Jeg hadde en fantastisk Route 66 turopplevelse med dere. Dere skapte trygghet og opplevelser gjennom måten guidene opptro på med godt kjennskap til ruten, som skapte gode rammer rundt attraksjonene. Det var behagelig, og dere skapte samhold i gruppen tross de forskjellighetene vi hadde.

Det var godt og lene seg tilbake på sykkelen, oppleve nuet, og slippe å ta egne avgjørelser på veivalg og stopp. Dette ga meg de opplevelsene jeg var ute etter. Kjøre sykkel, være tilstede i nuet, sammen med andre, og bli kjent med de under fantastiske forhold.”

9. oktober 2020

Vi har hatt gleden av å kjøre Route 66 med JoyRides Tours. For oss ble det en opplevelse for livet! Med stort fokus på å oppleve mest mulig av Route 66 kombinert med at vi var på tur og skulle hygge oss. Ny tur er bestilt med JoyRides!

9. oktober 2020

Vi åkte från Chicago till Los Angeles on Route 66 med JoyRides. Denna the ”mother road” gör att man får uppleva ett tvärsnitt av USA, och att dessutom göra det på en mc är en fantastik upplevelse. Med en road captain som åker mc först, (vilket inte är fallet hos andra) och som har mycket historia att berätta om ställen man passerar, gör turen extra speciell.

Hela turen var bra planerad med åktider, pauser att stäcka på benen, och få lite dricka av vår ”sergeant at drinks” som låg sist i följebilen och såg till att de som kunde fått problem hade fått hjälp, hotell som berättade olika tidshistorier. Man kunde verkligen känna tidens vingslag och de resandes vedermödor från förr.

Mc-åkningen är av lätt karaktär, med en lugn trafikrytm som är typisk i USA, gav mycket upplevelse i alla stora naturskiftningar under hela resan, USA är stort och mäktigt… Gör som Vi  – bestäm Er snabbt och boka in en tur med Joyrides. Ni kommer inte att ångra Er!

9. oktober 2020

Vår drøm ble til virkelighet og vi fikk kjøre Route66 i Amerika.  Allerede ved innsjekking på Gardermoen følte vi at dette var ett godt valg. Vi møtte seriøse, voksne og erfarne guider som ville gjøre alt for at vi skulle ha en best mulig ferieopplevelse.

Kjøreturen bød hver dag på severdigheter, storslått natur samt sosialt samvær med andre MC-entusiaster. Alle måltid og overnattinger er i god Route 66-ånd, noe som gir turen en ekstra dimensjon. JoyRides sine guider er hele tiden i front, og alt er lagt tilrette uansett hvor vi kommer. Vi fikk minner, og venner, for livet på denne turen. Og vi kan trygt anbefale JoyRides som tur-arrangør til alle vi kjenner!

Hvordan opplevde du turen? Legg gjerne igjen kommentar

Vurdering